Barolo Albe 2013

Denna fantastiska Barolo från G.D Vajra gör sig alldeles utmärkt till en Pasta med svartkål och svamp.

Barolo Albe
Årgång: 2013
Art. nummer: 239801
Pris inkl. moms: 239 kr
Storlek: 750 ml
Varukategori: Rött
Smaktyp: Stramt & Nyanserat
Producent: G.D. Vajra
Land: Italien
Region: Piemonte
Druvsammansättning: Nebbiolo
Alkoholhalt: 14,5%

Smakbeskrivning: Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, rosor, nypon, basilika, nötter och choklad.

Övrigt: Druvorna till vinet kommer från tre vingårdar på olika höjd i kommunen Barolo; Fossati, Coste di Vergne och La Volta. Vinet har lagrats cirka 36 månader på fat av slovensk ek.

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/barolo-albe-239801

Pasta med svartkål och svamp
4 personer

Ingredienser
30 gr torkad karljohanssvamp
1 1/2 dl vatten
150 gr tärnad pancetta eller bacon
2 msk olivolja
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 knippa svartkål
3/4 dl torrt vitt vin
400 gr orecchiette eller annan pasta
Salt och peppar
Olivolja och hyvlad parmesan till servering

Så här gör du
1. Blötlägg svampen i ljummet vatten i ca 20 minuter.
2. Bryn panchettan i olivolja i en kastrull i 3-5 minuter. Tillsätt lök och vitlök och fräs under fortsatt omrörning tills det mjuknar, ca 5 minuter.
3. Rensa svartkålen från stjälkar och dela bladen i mindre bitar. Häll i vin och kål i kastrullen och låt puttra till vinet kokat ihop och kålen mjuknat, ca 3-5 minuter.
4. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna av och rör i kålen. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll av vattnet från svampen men spara lite av blötläggningsvattnet. Hacka svampen och lägg den i grytan tillsammans med lite av det sparade vattnet. Blanda alltsammans och servera toppat med lite olivoja samt parmesan.

Moestue Logo

VÄLKOMMEN TILL
MOESTUE SVERIGE

Här kan du se vårt sortiment och vilka produkter som
finns på Systembolaget och vilka du kan beställa.

Barolo Albe 2013 – Moestue Grape Selections