Domaine Sylvain Cathiard

Domaine Sylvain Cathiard huserar söder om byn Vosne-Romanée, alldeles nedanför ikoniska vingården La Tâche. Vingårdarna uppgår till 4.20 hektar, varav 0.34 hektar är klassificerade generisk Bourgogne, 0.85 hektar som Villages i Vosne-Romanée och 0.13 som Villages i Nuits-Saint-Georges. Resten av vingårdarna är Premier crus i Nuits-Saint-Georges, Chambolle-Musigny och i Vosne-Romanée. Den årliga produktionen uppgår endast till 24-27 000 buteljer.
Mellan 2008 och 2009 lät man bygga en ny, större fatkällare och lade till ett nybyggt vineri ovanpå. Den första årgången som lagrades i den nya fatkällaren var 2008.
Vinifikationen hos Domaine Sylvain Cathiard går till så att druvklasarna avstjälkas helt och musten jäses med sin naturliga jäst vid cirka 30-33 grader i öppna jäskar.
Därefter dras vinerna över till ekfat för malolaktisk jäsning, när den avslutats lagras vinerna i samma fat i 15-16 månader med en omdragning under tiden.
Avslutningsvis dras vinerna över till ståltankar för att under cirka två månader låta jästfällning och sediment lägga sig innan buteljering. Ingen klarning eller filtrering sker så med tiden kan mognadsfällning bildas och dekantering behövas innan servering.

Moestue Logo

VÄLKOMMEN TILL
MOESTUE SVERIGE

Här kan du se vårt sortiment och vilka produkter som
finns på Systembolaget och vilka du kan beställa.

Domaine Sylvain Cathiard – Moestue Grape Selections