Domaine Arlaud

http://www.domainearlaud.com/

Domaine Arlaud tog sin början omkring tiden vid andra världskriget. Joseph Arlaud, som just gift sig med Renée Amoit, fick nämligen en vingård i bröllopsgåva. Snabbt utökade han denna vingård med mer mark och under årens lopp har det nu blivit 15 hektar totalt.
Ledstjärnan för Arlaud har alltid varit att värna marken, naturen, vinrankorna och druvorna på bästa sätt. Talesättet är mer korrekt att om man respekterar dessa element så kan det bara bli bättre. Ett exempel, bland flera, att man värnar jorden på bästa sätt är att man gör det mesta markarbetet i vinfälten med gårdens hästar Nougat och Okapi.
Runt millennieskiftet så började man också producera vinerna på ett mer hållbart och ekologiskt sätt. Detta har man steg för steg tagit till nya nivåer. När man 2014 producerade alla viner certifierat ekologiskt och biodynamiskt var man första producent att göra det i Morey st Denis. Alla viner behandlas litet olika beroende på klassificering och vingårdsläge och de speciella förutsättningar de har. Generellt kan sägas att alla viner ekfatlagras mellan 14-18 månader där andelen nya fat varierar mellan cirka 25-60 procent beroende på klassificering och årgång. De röda vinerna genomgår aldrig vare sig filtrering eller klarning och kan därför med tiden utveckla mognadsfällning.

Moestue Logo

VÄLKOMMEN TILL
MOESTUE SVERIGE

Här kan du se vårt sortiment och vilka produkter som
finns på Systembolaget och vilka du kan beställa.

Domaine Arlaud – Moestue Grape Selections