Castoro grundades 1983 av äkta paret Niels och Bimmer Udsen. Deras mål var att bevisa att det går att producera kvalitetsviner från Paso Robles i Kalifornien. Nu, över 30 år senare, kan nog alla skriva under på att målet är uppnått. Paso Robles är numera ansett som ett av kvalitetsområdena för vinodling i Kalifornien. Castoro Cellars har sedan starten vuxit rejält och har för närvarande strax över 300 hektar egna vingårdar i olika delar av Paso Robles. Cirka hälften av vingårdarna är ekologiskt certifierade men Castoros mål är att certifiera samtliga sina vingårdar inom en snar framtid. Castoro har även en SIP-certifiering (Sustainability in Practice), ett hållbarhetsprogram för vinodlare i Kalifornien. Denna certifiering gäller inte bara ett hållbart jordbruk utan innefattar även ett program gällande de anställdas arbetsförhållanden. Castoro har i skrivande stund sju vingårdar i olika delar av Paso Robles. Niels Udsen har noggrant analyserat mikroklimat och jordmån inom varje vingård och utifrån denna analys planterat de druvsorter bäst lämpade för varje enskild vingård.