Bodegas Menade

https://www.meande.es

Menade är syskontrion Sanz gemensamma projekt startat 2005. Vid första anblicken kan de verka unga men de har fem generationer vinmakare bakom sig och har hunnit skaffa sig diger egen erfarenhet. Marco, äldsta brodern, är ansvarig för odlingarna och marken och är pådrivande pionjär inom biodynamisk produktion. Följaktligen är all egendomens mark och viner biodynamiskt, ekologiskt certifierade. Richard, mellanbrorsan, är vinmakare. Han har erfarenhet från hemlandet, Ungern, Frankrike och Chile bland andra. Experimentglad och nytänkande med fokus. Han tror starkt på Ruedas traditionella druvsorters potential och hans experiment- och innovationslusta är helt inriktad på att locka fram maximal karaktär i vinerna. Systern, Alejandra, har en examen i journalistik och är den som ansvarar för kommunikation och export. Med vin i blodet reser hon världen runt för att fördjupa sina egna kunskaper om vinvärldens mångfald och samtidigt representera syskonskarans vingård och den naturnära filosofi som är deras signum.
I dagsläget förfogar trion över totalt 260 hektar mark, 160 av dem är i produktion och de resterande vilar i väntan på att bli ekologiskt certifierade.
Vindistriktet Rueda ligger i autonoma regionen Castilla y León knappa tjugo mil nordväst om Madrid. Produktionen är till allra största delen vita viner men även minimala mängder rödvin framställs. Distriktet har länge flugit under radarn jämfört med spaniens mer namnkunniga vilket gjort att de inte varit fullt så tyngda av traditioner och rykte som dem och fältet har varit mer fritt för kreativitet och experimentlusta. Något som inte minst märks på regionens mest odlade druvsort Verdejo. Tidigare mest en uppskattad, men vardagsbetonad, stapelvara i spanjorernas egna kylskåp. Men med nyväckt intresse och engagemang från yngre generationer vinmakare på väg att bli en snackis bland vinvärldens motsvarighet till modevärldens fashionistas. Vare sig ambition eller behov av att framstå som druvhipster eller flaskfashionista? Prova Verdejo. Vinerna har modernt fruktig, lätt aromatisk smak med personlighet och särprägel utan att vara svåra att ta till sig. Dessutom i en matvänlig stil och till en för kvaliteten rimlig slant. Än så länge, ökad efterfrågan kan tyvärr sätta sig på prislappen.

Bodegas Quinta Sardonia

http://www.terrasgauda.com

Bodegas Quinta Sardonia ligger i området Castilla Y Leon, belägen vid Duorofloden och vid staden Sardón de Duero mittemellan städerna Peñafil och Valladolid.
Vingården ligger på 830 meters höjd över havet och domineras av kalkrik jord, vilket är perfekt för de druvor som man odlar.
Bodegas Quinta Sardonia köptes år 2010 av Terras Gauda Group.

Bodegas Lustau

http://www.lustau.es/en/

Emilio Lustau, en ikon bland sherryproducenter som grundades 1896 av Don José Ruiz-Berdejo y Veyan i den lilla byn Nuestra Señora de la Esperanza. Det var först 1950 som firman fick sitt nuvarande namn och då under ledning av Don Emilio Lustau. Bodegas Lustau har sitt nuvarande huvudkontor i byn Jerez de la Frontera i hjärtat av sherryregionen.

Tillsammans med byarna Sanlùcar de Barrameda och Puerto de Santa María bildar Jerez de la Frontera den gyllene triangeln där den för området så viktiga druvan Palomino odlas. Druvan odlas på den speciella Albariza jorden som är en kritjord som vid torka och höga temperaturer bevarar fukten i jorden på ett livgivande vis. Till skillnad från många andra vindistrikt är det inte så viktigt var druvorna växer inom området utan hemligheten ligger i lagringen och blandningen av vinerna. Blandningen och lagringen ses i Jerez som en konst mer än ett arbete.

The Garage Wine Company

http://www.thegaragewine.com

”Vi är ett lokalt vineri, ett vineri med näst intill inga regler, ett garage, men ett garage som döljer hemligt elixir”
Garaget byggdes för många år sedan av Mario Lopez familj som även äger vingården och följaktligen även garaget. 2009 började Fernando Mora och hans två vänner Gonzalo och Aitor att producera vin under namnet Latidos de Vino i detta garage. År 2010 beslutade Mario och Fernando att ta projektet till nästa steg vilket ledde till att The Garage Wine Company såg dagens ljus 2012.

Bodegas Terras Gauda

http://www.terrasgauda.com

Rìas Baixas i Galicien, spanska nordvästkusten gränsande mot Portugal, är ett distrikt som tack vare högre altitud och närheten till Atlanten erbjuder svalka, fräschör och friskhet i vinerna. Med bättre teknik i vinkällarna och sin satsning på spännande lokala druvor har området fått stor uppskattning de senaste åren. Terras Gauda är definitivt ett bra exempel på vad som händer nu, samtidigt som naturen och jordmånen talar tydligt i deras viner.

Bodegas Pittacum

http://www.terrasgauda.com/#pittacum

Bodegas Pittacum grundades 1999. Det var sex nära vänner övertygade om kraften och kvalitetspotentialen i viner baserade på druvsorten Mencía från den lilla regionen El Bierzo, beläget i den västra delen av Léon som i sin tur tillhör regionen Castillia y Léon. Övertygelsen har visat sig vara riktig, vinerna på Mencía härifrån har på senare år väckt uppmärksamhet och varit en ”snackis” bland nyfikna trendkänsliga.
Den större kvalitetsproducenten Terras Gauda från närliggande regionen Galicien förstod snabbt att Pittacum höll på att utveckla något som skulle leda till högkvalitativa viner. Och, efter att noga hållit ögonen på dem under två år inleddes ett samarbete.
Idag så kontrollerar Pittacum viner från cirka 200 olika små lägen runtom i El Bierzo. Samtliga dessa ligger på olika typer av jordmån, ligger i olika väderstreck och ligger på olika höjd över havet. Det berikar mångfalden och gör att man kan producera väldigt stilfulla och komplexa viner.

Pere Ventura

http://www.pereventura.com/

Familjen Pere Ventura har haft stor betydelse för historien om Cava från Spanien. I slutet på 1800-talet var det gammelfarfar Pere Ventura som först producerade Cava enligt den traditionella metoden (som inte längre får kallas champagnemetoden). Detta arv togs sedan vidare av farfar och far som fortsatte att utveckla och förfina processen och produktionen. Detta syns idag tydligt i hur de kultiverar landet, ständigt förbättrar kvaliteten och produktionsprocessen.
Som ett fortsatt led på denna historia, som idag genomsyrar Pere Ventura, har man idag ett tydligt budskap om sitt sätt att se på affärer och sin filosofi i stort – nämligen att man producerar Cava genom ständig innovation och fortsatt hög kvalitet. Man har också ett talesätt som genomsyrar kulturen, familjen och företaget – ”Arv är inte något man får, det delar man”.

Long Wines

http://www.longwines.com

Long Wines är ett litet hängivet team av talangfulla människor som producerar, designar och marknadsför högkvalitativa spanska viner till mycket överkomliga priser. Firman är baserad i Madrid och därifrån styr man alla projekt och sköter kontakterna med de samarbetspartners man använder sig av för att förverkliga sina idéer och utveckla vinerna. Att de har en dynamik och ett koncept som fungerar visar inte minst skörden av medaljer, utmärkelser och den uppärksammhet vinerna vunnit.
Sedan ett par år tillbaka har Long Wines Fernando Mora, “Master of Wine”, i sitt team. Tillsammans med de olika vinerierna och vinmakarna är han den som ansvarar för kvaliteten på vinerna och ser till att strävan efter utveckling och förbättring fortsätter.

Bodegas Altos

http://http://www.altosderioja.com

Altos de Rioja, DOC Rioja grundades i september 2006, detta vineri i hjärtat av de bästa vingårdarna runt Alavesa är hängivet passionerat styrt av en grupp spanska vinmakare/profiler. Roberto San Ildefonso från Finca Sobreño i Toro och Bienvenido Muñoz från Bodegas Muñoz i La Mancha. Tillsammans med Jean-Marc Sauboua, prisbelönt “flying winemaker” från Bordeaux gör de ett unikt set moderna riojaviner. Den genomgående höga kvaliteten är ett resultat av strikt noggrannhet i hela processen, från val av mark, tid för skörd, slutlig finish och allt däremellan. Målen är högt ställda och de kompromissar inte för att nå dem. Att de lyckats talar inte minst deras stora medaljskörd och de höga poäng internationella bedömare frekvent ger dem.
Allt druvmaterial kommer från högt belägna vingårdar i Rioja-Alavesa, landsbyar som Laguardia, Elvillar och Kripan. Idag produceras fem olika viner: Blanco, Tempranillo, Crianza, Reserva och ett vin som kallas Pigeage. Alla viner fatlagras, hur länge och i vilken typ av fat är olika för varje vin. Faten är 225-liters barriquer varav åttio procent är franska och resten amerikanska.

Moestue Logo

VÄLKOMMEN TILL
MOESTUE SVERIGE

Här kan du se vårt sortiment och vilka produkter som
finns på Systembolaget och vilka du kan beställa.

Spanien – Moestue Grape Selections