Bodegas Menade

https://www.meande.es

Menade är syskontrion Sanz gemensamma projekt startat 2005. Vid första anblicken kan de verka unga men de har fem generationer vinmakare bakom sig och har hunnit skaffa sig diger egen erfarenhet. Marco, äldsta brodern, är ansvarig för odlingarna och marken och är pådrivande pionjär inom biodynamisk produktion. Följaktligen är all egendomens mark och viner biodynamiskt, ekologiskt certifierade. Richard, mellanbrorsan, är vinmakare. Han har erfarenhet från hemlandet, Ungern, Frankrike och Chile bland andra. Experimentglad och nytänkande med fokus. Han tror starkt på Ruedas traditionella druvsorters potential och hans experiment- och innovationslusta är helt inriktad på att locka fram maximal karaktär i vinerna. Systern, Alejandra, har en examen i journalistik och är den som ansvarar för kommunikation och export. Med vin i blodet reser hon världen runt för att fördjupa sina egna kunskaper om vinvärldens mångfald och samtidigt representera syskonskarans vingård och den naturnära filosofi som är deras signum.
I dagsläget förfogar trion över totalt 260 hektar mark, 160 av dem är i produktion och de resterande vilar i väntan på att bli ekologiskt certifierade.
Vindistriktet Rueda ligger i autonoma regionen Castilla y León knappa tjugo mil nordväst om Madrid. Produktionen är till allra största delen vita viner men även minimala mängder rödvin framställs. Distriktet har länge flugit under radarn jämfört med spaniens mer namnkunniga vilket gjort att de inte varit fullt så tyngda av traditioner och rykte som dem och fältet har varit mer fritt för kreativitet och experimentlusta. Något som inte minst märks på regionens mest odlade druvsort Verdejo. Tidigare mest en uppskattad, men vardagsbetonad, stapelvara i spanjorernas egna kylskåp. Men med nyväckt intresse och engagemang från yngre generationer vinmakare på väg att bli en snackis bland vinvärldens motsvarighet till modevärldens fashionistas. Vare sig ambition eller behov av att framstå som druvhipster eller flaskfashionista? Prova Verdejo. Vinerna har modernt fruktig, lätt aromatisk smak med personlighet och särprägel utan att vara svåra att ta till sig. Dessutom i en matvänlig stil och till en för kvaliteten rimlig slant. Än så länge, ökad efterfrågan kan tyvärr sätta sig på prislappen.

Moestue Logo

VÄLKOMMEN TILL
MOESTUE SVERIGE

Här kan du se vårt sortiment och vilka produkter som
finns på Systembolaget och vilka du kan beställa.

Rueda – Moestue Grape Selections